Akülü tekerlekli sandalyeme nasıl bir akülü sandalye aküsü almalıyım?

20-04-2022 19:50
Akülü tekerlekli sandalyeme nasıl bir akülü sandalye aküsü almalıyım?

Akülü tekerlekli sandalye aküsü değişimi ?

Akülü sandalyenizin markası Fulmaks ise model numarasını bilmeniz uygun akülü sandalye aküsünü spariş etmeniz için yeterllidir. Farklı bir marka akülü sandalyeye sahipseniz ve yeni bir aküye ihtiyacınız varsa akünüzün kaç amper gücünde olduğunu bakın ve yetkili müşteri temsilcilerimizle iletişime geçin.

Tekerlekli sandalyenizin aküleri orjınalı kaç amper ise o amperı takıcaksınız sebebi örnek akünüz 28 amperdir siz 55 amper takamassınız akü kutunuza sığmaz. Eğer akü kutunuz büyük ise akünüzün amperini büyütebilirsiniz.  

Akülü sandalye aküleri nasıl şarj edilir?

Akülü sandalye aküleri engelli araçları için özel olarak üretilmiş akülerdir. Yeni bir akü aldınız ve örnek markete gidip geldiniz çok kısa mesafe hemen şarj ederseniz jel aküleriniz zarar görür.
Her zaman şarjını bitirin ve öyle takınız. Sürekli şarj üstüne şarj yapmak akünüzün ömrünü kısaltır ve hesap yapıcaksınız tek şarjda günlük hayatımda ne kadar yol yapıyorum ve aynı şarj ile tekrar sabah kullanmaya yeticek şarjınız varsa kullanın ve aküyü ne kadar dibine kadar şarjını bitirirseniz o kadar ömrü uzun olucaktır ancak çok km yol yaparsınız günlük hayatınızda o zaman her aksam akülü sandalyenizin jel akülerini şarj ediceksiniz.

Satın aldığınız akülü tekerlekli sandalye jel aküler kalitelimi ?

Öncelikle akülü sandalye aküsünün kaç amper olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bunu öğrendikten sonra yeni akü satın almak için araştırma yaparken karşınıza çok farklı fiyatlar çıkabilir. En uygun fiyatlı jel akülü sandaye aküsü aldığınızdada 6 ay sonra aküleriniz sizi yolda bırakabilir veya en kaliteli geel akü alsanızda bayatlamış rafta 1 yıl beklemiş bir aküde çıkabilir yine hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz bunların sebebini kısaca yazıyoruz.

Satın aldığınız jel akülü sandalye akülerinin firmanın rafında kaç ay beklediğini bilmelisiniz.

Satın aldığınız geel aküler gerçekten kaliteli bir akü mü? Yoksa kalitesiz bir aküyü pahalıyamı aldınız bilemelisiniz. Satın aldığınız geel akülerin amper ölçüleri aynı olduğu için üzerindeki yazan marka dışında kalitesini bilmelisiniz. Kaliteli jel aküler, içindeki kurşun plakalar daha kalın ve yoğundur ve akülerin kiloları biraz daha ağırdır.

Bu aküler yurt dışında üretilirken akülü tekerlekli sandalyelerde kullanılsın uzun ömürlü ve performanslı olsun diye üretilir. Akülü sandalyelerin motorları yüksek akım çektiğinde ve hiç durmadan km lerce haraket halinde olup rampada çıktığında kaliteli akülerin içindeki kurşun plakalar yoğun ve kalın olduğundan akünün içindeki kurşun plakalar dayanıklı olduğundan zarar görmez.

Hem kaliteli bir jel akülü sandaye aküsü satın alıp ve raf ömrüde olmayan taze aküler olduğunda en az iki yıl ve üzeri kullanmanızı sağlamış olursunuz. Akülü sandalye aküsü satın almadan önce müşteri temsilcimizle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

En uygun fiyatlı akülü sandalye jel aküleri bakıyorum benim için ucuz olması çok önemli sakın demeyin neden ? Akülerin amperi aynı, ölçüleri aynı ancak iç kurşun plakaları farklıdır,birisinin iç kurşun plakaları daha incedir standart yerlerde kullanılsın diye üretilmiştir diğer akünün iç plakaları kalın ve yoğundur akülü sandalyenin motorlarının çektiği güce dayanıklı üretilmiştir ve jel akü fiyatları engelli sandalyeniz için üretilmiştir.

Akülü sandalyenizin jel aküleri kaç yıl dayanır ?

Akülü sandalyenize kaliteli bir jel akü en az 2 yıl dayanır ve iki yılın üstündede performans sağlar ancak kalitesi düşük bir aküye sahipseniz 6 ay içinde aküleriniz şarj tutmaz.

Uygun bir akülü sandalye aküsü nasıl seçilir?

Voltaj, Amper ve boyutlarına bakarak orijinaliyle aynı teknik özelliklere sahip olmalıdır. Bakım gerektirmeyen aküler, akülü sandalyeler için daha iyi bir seçimdir. Kurulumu teknisyenler tarafından yapılmalıdır. Akülü sandalye Akü bağlantılarının temiz, sıkı olmalı ve korozyona uğramaması sağlanmalıdır.

Akülü Sandalye Akü Garantisi ne kadardır?

Akülü Sandalye Akü ömrü ürünün kendisine, şarj yöntemine ve uygulama koşullarına bağlıdır. Daha fazla bilgi için lütfen satış temsilcinizle görüşün. Kullanım önlemleri Akü bir aydan fazla kullanılmıyorsa, kendi kendine deşarj olmasını azaltmak için kablosunu çıkarın. Akülü sandalyeyi çalıştırırken kablo bağlantısını kontrol edin. Aküleri takarken, sökerken veya şarj ederken dikkatli olun. Akülü Sandalye Aküsünün yakınlarında sigara içmeyin ve herhangi bir alev oluşmasına izin vermeyin.

Aşırı şarj ve aşırı deşarj ne anlama geliyor?

Aşırı şarj hasarını önlemek için daha kaliteli aküler satın almak gerekir. Akülü Sandalye Aküde şişme genellikle aşırı şarjdan dolayı meydana gelir ve sorun şarj ekipmanı/kablosu olabilir. Genel olarak, şarj akımı uzun bir süre azalmazsa, akü aşırı yüklenme nedeniyle su eksilir ve şişer. Bununla birlikte, düşük kalite ve çok hızlı korozyona neden olan dahili bileşenler gibi diğer nedenler de akü şarj bağlantısının hatalı şekilde yapılmasına neden olur. Pilleri aşırı şarj etmek aynı anda aşırı şarj sorununa neden olur.

Akülü Sandalye Aküleri uzun süre şarj edilmezse aşırı yüklenme nedeniyle aşırı deşarj sorununa neden olur. Standart voltaj 14.4V ve ölçüm voltajı 15V'den yüksekse, pillerin aşırı şarj edildiğini gösterir.

Aşırı şarj olduğunu nasıl anlarsınız?

  • Anormal derecede yüksek elektrolit
  • Özgül Ağırlık
  • Elektrolit bulanıklığı
  • Plaka korozyonu
  • Su çok daha hızlı azalır
  • Aşırı deşarj durumu

Ortam sıcaklığı pil ömrüyle ilişkili mi?

Ortam sıcaklığı 25 ° C'nin üzerinde olduğunda, pil ömrü uzar. SLA pillerin ömrü ve kapasitesi 25 °C olarak derecelendirildiğinden, ortam sıcaklığı değişikliği SLA pil ömrünü önemli ölçüde etkileyecektir. Ortam sıcaklığı pil kapasitesini nasıl etkiler? Sıcaklık değiştikçe pil kapasitesi değişir. Pil kapasitesi 25 °C sıcaklıkta derecelendirilir, sıcaklık yükseldiğinde, kapasite artar ve bunun tersi de geçerlidir. Kalıteli akülü sandalye aküleri 2 yıldan sonra performans kaybedebilir, ancak kullanımdaki itinaya göre 5 sene bile kullananlar vardır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.