Akülü Sandalye Bakımı

13-05-2022 15:18
Akülü Sandalye Bakımı

Akülü tekerlekli sandalye bakımı uzun süre verimli bir kullanım deneyimi için önemlidir. Akülü sandalyeler (akülü tekerlekli sandalyeler veya akülü engelli arabaları olarak da bilinir), motor işlevi sayesinde kas gücü gerektirmeden, özellikle ortopedik sorunlara sahip kişiler tarafından kullanılan elektrikli araçlardır. Pek çok farklı tipte akülü sandalye vardır ve akülü sandalye modeli seçimi kullanıcısının rahatlığı ve refahı için çok önemlidir.

Çoğu akülü tekerlekli sandalye iki parça halinde gelir: şase gövde ve koltuk. Şase gövde, aküyü, motoru ve diğer elektrikli bileşenleri tutar. Koltuk ise sırtlık, minder ve kol dayama yerlerinden oluşur. Denetleyici ( joystick kumanda ve tuş takımı) kol dayanağına takılır ve güç sistemine bağlanır.

Akülü Sandalye Bakımı ve Çeşitleri

Üç ana tip akülü sandalye bakımı vardır:

  • Seyahate uygun katlanabilir, taşınabilir ve hafif modeller
  • Tam boyutlu, arazi ve ağır hizmet tipi.
  • Fonksiyonel işlevli (ayağa kaldırma özelliği)

Katlanabilir veya taşınabilir akülü tekerlekli sandalyeler, bir arabanın bagajına veya uçak kargolarına uyacak şekilde katlanabilir veya kolayca sökülebilir.

Tam boyutlu, arazi tipi elektrikli tekerlekli sandalyeler daha fazla konfor için daha büyük koltuklara, kolçaklara ve ayaklıklara sahiptir. Daha büyük bir bataryaya sahip oldukları için genellikle şarj başına daha uzağa seyahat ederler.

Ağır hizmet tipi elektrikli tekerlekli sandalyeler (bariatrik elektrikli tekerlekli sandalyeler olarak da bilinir), standart 120 kg’dan daha fazla ağırlık kapasitesine ihtiyaç duyanlar içindir. Bu sandalyeler normalde güçlendirilmiş çerçevelere, ağır hizmet motorlarına ve daha büyük koltuklara sahiptir.

Fonksiyonel akülü sandalyeler kullanıcının hareket kabileyetini artırmak veya bakıcısına kolaylık sağlamak için ayağa kaldırma gibi özelliklere sahip olurlar.

Akülü Sandalye Özellikleri

Tipik olarak, akülü sandalyeler iki büyük tekerlekle (tahrik tekerlekleri de denir, motor bunlara bağlanır) ve stabiliteye yardımcı olan iki ila dört tekerlekle birlikte gelir. Tahrik tekerlekleri, akülü sandalyenin kullanıldığı yere bağlı olarak sandalyenin önünde, ortasında veya arkasında olabilir.

İki ana koltuk tipi vardır. Geleneksel koltuklu modeller manuel tekerlekli sandalye gibi görünür. Geleneksel koltuğa sahip elektrikli tekerlekli sandalyeler ve ince koltuklar genellikle daha portatiftir. Koltuk ve sırtlıktaki yastıklama miktarı, özellikle ek desteğe ihtiyaç duymaları halinde kullanıcı için önemli olabilir. Koltuk, köpük, hava veya ikisinin bir kombinasyonu ya da jel dolu olabilir.

Çoğu elektrikli tekerlekli sandalye kullanıcının dik pozisyonda oturmasını sağlar. Oturma ağırlıklarını değiştirme konusunda sorun yaşayan kullanıcılar basıncı rahatlatmak ve kan akışını arttırmak için uzayan veya genişleyen modeller kullanabilir.

Kolçaktaki kumanda kolu bazı modellerde yönü ve hızı kontrol eder. Hız tuş takımı ile de kontrol edilebilir. Tuş takımı, yaslanma derecesi gibi diğer özellikleri de kontrol edebilir. Joystick ve tuş takımı kullanamayanlar için akülü sandalyelere takılabilen diğer kontrolörler, kafa kontrolü (baş desteğindeki kontrolörler), çene kontrolü (çene yakınındaki kontrolörler) ve ayak kontrolü pedallar ve düğmeler mevcuttur. ayak dayanağı).

Akülü Tekerlekli Sandalye Bakımı

Akülü tekerlekli sandalye bakımı için öncelikli rehber kullanım klavuzudur. Herhangi bir bakım yapmadan önce daima kullanım kılavuzunu inceleyin. Koltuğun düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakımının yapılması güvenli sürüş için gereklidir.

İster bağış için ister kendinize veya bir yakınınıza satın alacağınız akülü tekerlekli sandalyeye karar vermeden müşteri temsilcimizle görüşmenizi tavsiye ederiz. 69 yıldır engelli araçları üretimi yapan Fulmaks ihtiyacınıza en uygun akülü sandalyeyi seçebilmeniz için gereken desteği verir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.