Akülü Sandalye Bağışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

13-05-2022 01:01
Akülü Sandalye Bağışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Akülü Sandalye bağışı, yürüme engelliliği dezavantajına sahip, ancak ekonomik durumu akülü sandalye satın almaya uygun olmayan bireylere yapılan hayır amaçlı yardımlardır.

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli vardır. Kendi başına yürüyemeyen, hareket edemeyen yaklaşık 200 bin yürüme engelli akülü sandalye satın alabilecek ekonomik güce sahip değildir.

Akülü sandalye engellilere hareket kabiliyeti kazandırırken aynı zamanda daha sosyal olmalarını sağlar ve yaşam kalitelerini artırır.

Bağışlarınız sayesinde yürüme engelliliği dezavantajına sahip bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını destekleyebilirsiniz. Biz Fulmaks olarak herhangi bir bağış organizasyonu düzenlemiyoruz, ancak akülü sandalye bağışı yapmak isteyen birçok hayırsevere akülü sandalye seçiminde yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Akülü sandalye bağışı ile hayır yapmak isterken, kalitesiz, merdiven altı üretim, kabul edilebilir standartların altında akülü sandalyeler yüzünden mağdur olmuş çok sayıda hayırsever ve engelli birey vardır. Biz bu makalemizde, akülü sandalye bağışı yaparken yaptığınız hayrın yıllarca hatırlanabilecek nitelikte olmasını istiyorsanız akülü sandalye seçiminde dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsedeceğiz.

Fulmaks 1951 yılından bu yana, 70 yıldır engelli araçları üretmektedir. Özellikle elektronik engelli cihazlarına olan ihtiyaç Bazı ülkelerde merdiven altında üretilen ürünlerle suistimal edilmektedir. Bu tür ürünler birkaç ay içinde bozulabilir, elektronik donanımlarının yetersizliği yüzünden kullanıcısının güvenliğini riske atar.

Bağış için akülü sandalye seçiminde kullanışsız ürünler nasıl anlaşılır?

Bağış için alacağınız bir akülü sandalyede kullanılan elektronik ve mekanik donanımların tamamının kalitesi ve ömrü garanti altına alınmış olmalıdır. Uzak doğudan getirilen merdiven altı, kalitesiz ürünler çok çabuk bozulma eğiliminde olmasının yanı sıra akülü sandalye kullanıcısı için güvenlik riski oluşturur.

“Orijinal ve taklit ürünler arasında görünüş açısından belirgin bir fark bulmak zordur, ancak, donanımların kalitesi söz konusu olduğunda merdiven altı üretim bir JoyStick’in fiyatı 20-30 dolar civarında iken, akülü sandalyelerde kullanılabilecek orijinal bir PG Drive JoyStick, modeline göre 250-300 Dolar civarındadır ve bu da ortalama donanıma sahip bir Akülü Sandalye’nin fiyatının %25’ini sadece JoyStick için ödediğiniz anlamına gelir. “

Örneğin piyasada 7.000 – 15000 TL aralığında satılan bir akülü sandalyede kabul edilebilir kalite standartlarının üzerinde bir JoyStick kullanılması mümkün değildir. Benzer durum akülü sandalye motoru, aküsü ve şarj cihazları için de geçerlidir.

Akülü Sandalye Bağışı Yapan Kurumlar ve Başvuru

Fulmaks akülü sandalye bağışı yapan kurumlara ve hayırseverlere yıllardır kaliteli akülü sandalyeler tedarik etmektedir, ancak hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren herhangi bir organizasyon düzenlemez.

Ülkemizde akülü sandalye bağışı yapan kurumlar arasında Belediyeler, Kızılay gibi bazı devlet kurumları, engelli dernekleri ve Müge Anlı gibi bazı TV programları vardır. Bu kurumlara başvurarak akülü sandalye talebinde bulunabilirsiniz.

Nereye Bağış Yapabilirim?

Akülü sandalye bağışı yapmak istiyorsanız ihtiyaç sahiplerini ortaya çıkarmak için yakın çevrenizdeki insanlara danışabilir ya da bulunduğunuz şehirdeki belediyelere, engelli derneklerine başvurabilirsiniz.

Bağışınız yıllarca hatırlanması akülü sandalye kullanıcısının memnuniyetine bağlıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.