Akülü Sandalye Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

19-05-2022 22:12
Akülü Sandalye Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Taklit Ürünlerle Mağdur Olmayın!

Piyasada çokça bulunan Replika / Sahte donanımlara sahip akülü sandalye markaları sizi ve sevdiklerinizin güvenliğini riske atar ve kısa kullanım ömrüyle daha pahalıya mal olur. 

Akülü tekerlekli sandalye satın alırken aşağıda belirtilen kalitesiz, sahte donanımlara dikkat edilmelidir.

Akülü Tekerlekli Sandalye Kullanımı için Kalite Sınırları

Akülü sandalye satın alırken ödediğiniz paranın ya da bağış için akülü sandalye satın alıyorsanız bağışlarınızın boşa gitmemesi için orijinal, kaliteli donanıma sahip ürünleri tercih etmeniz önemlidir. Akülü sandalyeleri incelerken donanımlarının kalitesini anlayabilmeniz için bileniz gereken detaylar şöyledir.

Dayanıksız Gövdeler

Kalitesiz malzemeden üretilen, kısa sürede gevşeyip dağılan, sürücüsüne konfor sağlayamayan gövdeler

Dayanıksız gövdelere (şasi) dikkat!

Dayanıksız malzemelerden üretilmiş akülü sandalye şaseleri açık havada kullanımda çok kısa ömürlüdür. Çarpmalara ve bozuk yüzeylerdeki sarsıntılara karşı dayanıksızdır. Akülü sandalye şaselerinin kalitesi aynı zamanda kullanıcısının konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilmesi için çok önemlidir.

Taklit JoyStick'ler

Kötü işçilik ve teknoloji ile kalitesiz malzemeden üretilmiş, ilerlerken arızalanıp kilitlenebilen, akülü sandalyeyi kontolden çıkarabilen JoyStick'ler

Kontrolden çıkan, çabuk bozulan taklit JoyStick’lere dikkat!

Hakaret kolu olan joystick’in bozulup kontrolden çıkması, dar alanlardan geçerken kontrol kaybı ve tehlikeye maruz kalma gibi sorunlara neden olabilecek taklit JoyStick’ler Orjinale benzer şekilde taklit edilmiş aşırı ısınıp zarar gören ana kartlara sahiptir.

Yere Tutunamayan Lastikler

Yokuş inerken yere tutunamayanplastik kalitesiz lastikler.

Yokuş aşağı inerken yere tutunmayan plastik tekerleklere dikkat!

Lastik görünümlü ancak plastikten yapılmış akülü sandalye tekerleri yokuş aşağı inerken kayar, sandalyenizi kontrolden çıkarır ve kısa sürede parçalanır. Satın alacağınız akülü sandalyeyi araştırken tekerlerini incelemeniz, ham maddesini sorgulamanız güvenliğiniz için gereklidir.

Isınıp Yanabilen Motorlar

Isınıp Yanabilen Motorlar Rampa çıkarken sargıları ve frenleri yanabilen, dişlileri kırılabilen kalitesiz motorlar.

Rampada zorlanıp yanan, yokuşta frenleri tutmayan motorlara dikkat!

Rampa çıkarken sargıları yanabilen, dişlileri kırılan, yokuş aşağı inerken  frenleri tutmayan motorların uluslar arası sertifikalara sahip, bilinen bir üreticiden tedarik edilmiş olması ihtimali çok azdır. Yokuş aşağı inerken frenleri tutmayan, aşırı ısınıp yanan ve kontrolden çıkan motorlar ile hem kendinize hem etrafınıza zarar verebilirsiniz.

Kısa Ömürlü Aküler

Düşük amperli, kısa ömürlü yan sanayi aküler sizi yarı yolda bırakır.

Yolda bırakan yan sanayi akülere dikkat!

Akülü sandalye aküsünün şarj tutma ve dayanıklılık özelliği tıpkı otomobillerde olduğu gibi kalitesine bağlıdır. Özellikle tek başına dolaşan engelli bir vatandaş için yolda kalmak sıkıntılı bir eve dönüş sürecini başlatabilir. Dışarıda gezerken yarı yolda kalıp şarj tutmayan kalitesiz kısa ömürlü aküler ile mağdur olmamak için akülü sandalyenizi satın alırken aküsünün kalitesini, şarj olma süresini, tek şarj ile ne kadar yol kat edebileceğini sorgulamanız çok önemlidir.

Isınıp yanabilen şarj cihazlarına dikkat!

Şarj cihazları akünüz ile uyumlu olmadığında ya da kalitesiz bir tedarikçiden tedarik edildiğinden görevini yerine getiremediğinde sadece akülü sandalyenizi verimli kullanmanızı engellemez, aynı zamanda ısınarak yanma ve hatta yangın çıkarma riski taşır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.