Akülü Engelli & Yaşlı Arabaları (Akülü Sandalye) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

11-05-2022 19:39
Akülü Engelli & Yaşlı Arabaları (Akülü Sandalye) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kendi ihtiyaçlarınız için en iyi akülü sandalyeyi satın alabilmeniz için dikkatlice düşünmek önemlidir ve her yürüme engelli ya da tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan yaşlının farklı ihtiyaçları vardır.

Elektrikli tekerlekli sandalyeler, genel erişilebilirlik ve memnuniyetiniz üzerinde etkisi olabilecek birçok açıdan farklılık gösterebilir. Aşağıda, herhangi bir akülü sandalye mağazasına girmeden veya tekerlekli sandalye için çevrimiçi alışveriş yapmadan önce kendinize sormanız gereken bazı sorular bulacaksınız.

  • Akülü sandalye en sık nerede kullanılacak?
  • Akülü sandalye üzerinde gerçekte ne kadar zaman harcanacak?
  • Hangi özellikler sizin için daha önemli?
  • Akülü sandalyeyi nasıl taşıyacağım?
  • Yaşadığım yerdeki zeminler ne türde?
  • Bütçem ne kadar?

Bir karar vermeden önce yakın çevrenizdeki araziyi ve sık ziyaret ettiğiniz diğer yerleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Tekerleklerdeki farklılıklar ve farklı konfor seçenekleri, mobilite ihtiyaçlarınız için sizi doğru yöne yönlendirmeye yardımcı olabilir.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer önemli faktörler şunlardır: Kaldırımları veya yolları ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Kırsal bir çevrede mi yaşıyorsunuz? Bazı akülü sandalyeler hacimli olabileceğinden ve çok fazla depolama alanı kaplayabileceğinden, tekerlekli sandalye satın almadan önce bu taşınabilirliği düşünmek özellikle önemlidir.

Akülü sandalyelerin bazıları katlanmaz. Katlanır bir elektrikli tekerlekli sandalyenin bir arabanın bagajına sığması daha kolay olacaktır ve evde çok az yer kaplayacaktır. Ayrıca uçakta sizinle birlikte seyahat edebilir!

Taşıma ve depolama ihtiyaçlarınıza uygun bir akülü tekerlekli sandalye satın alın. Akülü tekerlekli sandalyenizi çok kullanacaksanız, pilin (akü) ömrü çok önemlidir. Akü şarj etme aralığını etkileyebilecek birçok faktör vardır, örneğin tekerlekli sandalye kullanıcısının ağırlığı, pillerin yaşı ve seyahat edilen arazi türü.

Akü şarj aralığı, tek şarjla 15 ila 50km arasında yol alabilen modeller vardır ve bunlar arasında büyük farklılıklar olabilr. Tüm akülü tekerlekli sandalyelerin ağırlık kısıtlamaları vardır ve yalnızca belirli bir ağırlığa kadar taşımayı destekleyebilir. Çoğu temel akülü tekerlekli sandalye, 150 kg’a kadar ağırlığa sahip olabilir ve ağır hizmet tipi akülü tekerlekli sandalyeler, daha büyük boyut ve ağırlıktaki kullanıcılar içinuygundur.

Kilonuza göre de tekerlekli sandalye seçimi önemlidir. Ağırlık kapasitesi, hızı ve pil ömrünü etkiler. Tekerlekli sandalye seçmek zor bir görev olabilir, bu nedenle uzmanların yardımını almak önemlidir, beğendiğiniz bir akülü sandalye modelinin ihtiyaçlarınızı, yaşam tarzınızı veya bütçenizi karşılayıp karşılamadığı konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.